Selecteer een pagina

Eindelijk weer een competitiewedstrijd op ons mooie sportcomplex. Na de prachtige resultaten behaald in de beker, was (bijna) alles wat een Rijnlandhart bezit optimistisch gestemd over de uitslag van deze middag. Maar ja, eerst negentig minuten voetballen en bikkelen, vooral aan dat laatste ontbrak het deze middag bij een groot gedeelte van de ploeg. De beker is toch echt iets anders dan de competitie.

Na ruim 10 jaar is er afscheid genomen van hoofd- en shirtsponsor AUTOPLEX  uit Zevenaar, Joris en Herman hartstikke bedankt!!

Rijnland nu gestoken in het tenue van de nieuwe hoofdsponsor ‘’VANDERSANDEN’’ had in de eerste helft het beste van het spel, na rust waren de bezoekers de betere ploeg. Na een mooie Rijnlandaanval (30.min.) redde de Aerdtkeeper prachtig. Een paar minuten later gaf, de overigens goed leidende scheidsrechter, een m.i.z. gemakkelijk gegeven strafschop aan de bezoekers. René Verpoort benutte dit buitenkansje heel beheerst (0–1).

Jeroen Derksen schoot een vrije trap vanaf z’n 25 meter op het Aerdt/Herwen doel, de bal leek houdbaar, maar toch moest de doelman de bal loslaten, Bas Wanders was er als de kippen bij en tikte de gelijkmaker in (37.min.1–1). Vlak voor rust kwam Rijnland nog bijna op voorsprong, maar de paal bracht redding.

De thee, of wat dan ook, had voor Het Gelders Eiland een uitwerking als was het doping, voor Rijnland werkte het als een slaapmiddel. Dat deed een rasechte Rijnlandsupporter de zucht slaken ‘’waar zijn ze toch mee bezig?’’ Beide keepers wisten hun ploeg nog een tijdje te behoeden voor een tegendoelpunt. Maar in de tachtigste minuut werd een fraai opgezette aanval van de gasten schitterend ingekopt door Mick ten Eikelder (1–2). Eindelijk werd de ploeg van trainer Freddy Dahm wakker en ontstond er een echte derby sfeer. Helaas (voor Rijnland) wist de ploeg uit Herwen-Aerdt na een snelle uitval een slordige pass van de Rijnlandverdediging te onderscheppen en dat betekende de 1–3 (88.min.) door Tim Boersma.

Met man en macht probeerde de thuisclub alsnog een doelpunt te forceren, zelfs doelman Lars Janssen was te vinden in het strafschopgebied van het Gelders Eiland. Vlak voor het einde scoorde Jordy Meyer, uit een strafschop, nog de 2–3. Pas de laatste tien minuten leek deze derby op een echte derby. Toen liet de Rijnlandploeg zien dat ze de slogan van de nieuwe sponsor “Het mooiste maak je samen” toch hadden gelezen.

Gelders Eiland, gezien jullie spel en vooral inzet, was het over de gehele wedstrijd gezien een verdiende overwinning. Proficiat.