Selecteer een pagina

Bij een thuiswedstrijd hebben we altijd het voordeel dat we de wedstrijd beginnen met een 1 – 0 voorsprong. Ik bedoel hiermee het doelpunt van de pupil van de week, bijna altijd raak. Helaas ook vandaag geen pupil van de week, erg jammer. Maar ook vanmiddag stond het vizier van de Rijnlandploeg weer op scherp, alhoewel er pas in de laatste fase van de wedstrijd drie maal werd gescoord.

In de eerste helft waren de betere kansen voor de thuisclub, maar enkele dotten van scoringsmogelijkheden werden gemist. De Rijnlanders presteerden het om de bal op een meter afstand van het doel toch nog hoog over te schieten, iets wat ook gebeurd in de Eredivisie. Maar dat doet niets af aan het goede spel, de ploeg bleef doorgaan en eindelijk vlak voor rust was het raak. Een combinatie tussen Koen Visser en Danny Eiweleit werd beheerst afgerond door Bas Wanders (1 – 0).

In de pauze zal trainer Freddy Dahm ongetwijfeld de ploeg een compliment hebben gemaakt over het vertoonde spel, maar ook gesmeekt hebben  ‘’Jongens doe a.u.b. iets met de 100 % kansen’’. Kijkend naar de einduitslag waren deze woorden niet tegen dovemans oren gezegd.

Maar tot de tachtigste minuut hield de ploeg uit Westendorp het doel schoon. Met name de in het opvallend roze geklede doelman was het grote struikelblok, met handen en voeten verdedigde hij zijn doel. Bovendien kwam hij regelmatig tijdig uit het doel om een aanval deskundig te onderscheppen. Maar uiteindelijk moest hij toch capituleren, in een tijdsbestek van tien minuten, moest hij de bal toch nog driemaal uit het netje halen. Jeroen Derksen scoorde uit een voorzet van Edis Sadovic de 2 -0 (85.min.). Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Edis, die een corner met de borst opving en met een prachtig schot in de bovenhoek de doelman het  nakijken gaf (85.min. 3 – 0). In de allerlaatste minuut scoorde Koen Visser de 4 – 0. Een dik verdiende overwinning.