Selecteer een pagina

De eerste wedstrijd in het jaar 2020 is nog een inhaalwedstrijd van de eerste competitiehelft. NVC, een tegenstander uit het rechterrijtje, waarin ook Rijnland staat, dus kans op drie punten. Maar ook de ploeg uit Netterden moet hetzelfde gedacht hebben.

Rijnland was vooral in het begin van de wedstrijd de beter spelende ploeg, met goed combinatie voetbal werd NVC op eigen helft terug gedrongen. Na tien minuten spelen viel dan ook de verdiende 0 – 1, een aanval via links werd door David v.d. Zand  beheerst afgerond. De Rijnland supporters gingen er eens goed voor zitten, ik bedoel staan, want gezien het spel van hun ploeg  beloofde het een doelpuntrijke pot te worden. Maar helaas ze kwamen bedrogen uit, Rijnland kreeg enkele fraaie doelkansen maar faalde in de afwerking. Zeker vier à vijf maal werden er van dichtbij de mooiste kansen om zeep gebracht. Zelfs van twee meter afstand presteerden de Rijnlanders het om de bal nog over het doel te schieten. Maar ook de Rijnland achterhoede moest attent blijven, zo moest doelman Mats van der Ent redding brengen door zich moedig voor de aanstormende NVC-midvoor te gooien (zie foto no. 5). Let ook eens op de reactie van de jonge supporster achter het doel. Na knullig balverlies bij de zijlijn wist NVC de gelijkmaker te scoren (22.min. 1 – 1). Dit was ook de ruststand.

In de pauze werd door verschillende Rijnlandsupporters het gebruikelijke kopje koffie op voorhand al vervangen door een lekker glaasje bier. De drie punten gaan immers mee naar Lobith, was hun gedachte. Helaas, ondanks de vele scoringskansen vielen er aan beide zijden geen doelpunten meer. Ja, Rijnland had dikke pech dat een doelpunt (terecht ???) werd afgekeurd. NVC had geluk dat na een prachtige Rijnlandaanval de bal net iets te hoog werd ingeschoten, de aanval eindigde met een schot op de lat.

Jammer, als er één ploeg verdient had om te winnen, dan was het de ploeg van de nieuwbakken pappa Freddy Dahm. Of de thuisclub het hier mee eens is, betwijfel ik. Pluspunt was het door Rijnland vertoonde spel, ook de jeugdige wisselspelers, Bram Schipper en Jesper Batens, pasten zich moeiteloos aan. Dat geeft  vertrouwen in de tweede competitie helft.