Selecteer een pagina

Met de collega’s op de onoverdekte tribune vlak voor de wedstrijd tegen Halle nog even de stand op de ranglijst in 5C doorgenomen. Algemene conclusie, dit moeten drie winstpunten worden. Jaja, dat noemen zich kenners, zeg maar analisten.

De pupil van de week Quintino Mac Gillavry (JO8-1) (mooie naam joh), gaf nog wel het goede voorbeeld, hij liet de Halle doelman met een prachtige treffer kansloos.

Rijnland begon voortvarend en was het eerste half uur duidelijk de sterkste ploeg. Met redelijk aanvalsspel werd de ploeg uit Halle in de verdediging gedwongen en was het wachten op het eerste Rijnlanddoelpunt. Alleen duurde dat wachten erg lang, er werden een flink aantal doelkansen niet benut. Zeker vijf a zes halve- en hele scoringskansen werden of overgeschoten of belandden op de lat. Dit laatste noem ik pech, maar iets meer rust bij het schieten, zou niet verkeerd zijn. Halle voelde zich gelukkig bij zoveel gemiste kansen en putte daar de moed uit om ook aan aanvallen te denken. In de zevenendertigste minuut kwam Rijnland goed weg, de lat behoede de thuisclub voor een (onverdiende) achterstand. De ruststand kwam toch met een dik verdiende 1 – 0 voorsprong. Jordy Meyer was de maker van dit wonderschone doelpunt.

Waarschijnlijk is de trainer van de ‘’rode lantaarndrager’’ in de rust aardig (positief) te keer gegaan, want zijn ploeg kwam als herboren uit de kleedkamer. Rijnland daarentegen zakte de tweede helft helaas door de ondergrens. De wil om goed te voetballen was wel aanwezig, maar alles wat verkeerd kon gaan, ging verkeerd, jammer heel erg jammer.

Halle, tot nu toe nog zonder punten, ging voor haar eerste winstpunten in deze competitie en met succes. Uit een corner werd de gelijkmaker achter Mats van der Ent gekopt (66.min). Door een doelpunt in de zeventigste minuut werd het 1 – 2  en kort daarop viel de beslissende 1 – 3. Naar mijn idee een onnodige nederlaag.

Komende zondag nieuwe kansen tegen de nieuwe rode lantaarndrager Babberich, dat slechts twee punten minder heeft dan Rijnland.