Selecteer een pagina

Na een serie mindere wedstrijden van ons eerste elftal waren de  Rijnlandsupporters toch hoopvol gestemd. Deze middag tegen SDZZ moest het toch lukken om de drie punten in Lobith-Tolkamer te houden. Maar helaas geen overwinning, zelfs geen gelijkspel, dus geen enkele punt.  Het Zeveraars SDZZ blij, Rijnland teleurgesteld in dit weekend van de elfde van de elfde.

Toch begon het niet slecht, de pupil van de week Quinn Leenders (JO8-1) passeerde de SDZZ keeper met een heel mooi- en onhoudbaar schot. Goed gedaan Quinn!!! Jammer dat jou doelpunt niet meetelt.

Het eerste kwartier ging het gelijk op, maar daarna was SDZZ aanvallend sterker. SDZZ speelde volwassener, wat ook wel logisch is met een speler van vijftig jaar. Overigens speelt hij (Stokman) nog steeds een prima backpartij. Na balverlies van Rijnland nam SDZZ de leiding, met een mooie schuiver werd doelman Mats van der Ent voor de eerste maal gepasseerd (15.min. 0 – 1). Kort daarop kwam de thuisclub goed weg, SDZZ schoot op de paal. Een mooie  Rijnlandaanval werd helaas slordig afgewerkt, de bal belandde in de bongerd van Ferdinand v Schip, speler van Rijnland 35+3. Na dertig minuten spelen kwam SDZZ vrij gemakkelijk ( dekkingsfout) aan het tweede doelpunt (2 – 0 ). Vlak voor het rustsignaal wist Berat Sasmaz zijn derde treffer van de middag te scoren, een echte hattrick (3 – 0). SDZZ blij de rust in, en ik mag aannemen, Rijnland zwaar teleurgesteld en chagrijnig de kleedkamer in.

De tweede helft toonde de thuisclub wel meer inzet en strijdlust, maar SDZZ  kon Rijnland vrij gemakkelijk van het scoren afhouden. De wil was er wel, maar het geluk ontbrak en de eerlijkheid gebied te zeggen, er werden ook weinig echte kansen gecreëerd. De wedstrijd zelf was misschien niet zo’n mooie wedstrijd, maar kijk eens naar de prachtige foto’s op de site en geniet van de schitterende herfstkleuren.

Komende zondag geen wedstrijd van Rijnland 1, misschien wel zo goed dan hebben de geblesseerde spelers tijd om te genezen. Voor de winterstop (na 15/12) volgen nog vier wedstrijden, waarvan drie, tegen ploegen die op dit moment onder Rijnland op de ranglijst staan. Hier zijn punten te verdienen!! Mannen trek er de komende veertien dagen tijdens de training lekker fanatiek aan en je zult zien: het levert punten op, echt.

Een correctie voor wat betreft de opstelling van de wedstrijd tegen Het Gelders Eiland (3/11) hierin heb ik een fout gemaakt. Bas Wanders wordt vermeldt als speler, dit moet zijn A-speler Tijn van der Ent, die hiermee zijn debuut in de Rijnland hoofdmacht maakte.  Ook zondag tegen SDZZ stond Tijn in de basis evenals zijn broer Mats.