Selecteer een pagina

Op het prachtige sportcomplex van de fusie club “Het Gelders Eiland” hebben de toeschouwers geen mooie, maar wel een spannende wedstrijd gezien. Er werd door beide ploegen negentig minuten lang met volle inzet gestreden, wat dat betreft leek het meer op een derby dan afgelopen zondag tegen RKPSC (gezien door de Rijnlandbril (RB).

De eerste dertig minuten was de thuisclub de bovenliggende partij en had enkele reële scoringskansen. Rijnland had pech (5de min.) dat een spetter van afstand onbereikbaar voor de Gelders Eiland doelman op de lat uiteen spatte. De 1 – 0 viel al vrij snel, na tien minuten spelen wist Gieles Gasseling ( HGE) doelman Mats van der Ent met een mooie schuiver in de uiterste hoek te passeren. Sven Messing kwam na een fraaie Rijnlandaanval alleen voor het HGE doel, maar de goalie van de gasten redde bekwaam. Rijnland nam naarmate de eerste helft vorderde het initiatief van thuisclub over en werd sterker. RUSTSTAND 1 – 0.

De thee, of wat dan ook, had de Rijnlanders zichtbaar goed gedaan, de ploeg van trainer Ferdy Dahm speelde duidelijk beter dan in het eerste gedeelte van de wedstrijd. David v/d Zand bracht met een fraaie treffer de 1 – 1 op het scorebord (50ste min.). Beide ploegen speelden na deze gelijkmaker voor de volle winst, maar de verdedigingen bleven de baas. Doelman Mats van der Ent bekroonde zijn goede keeperswerk, door vlak voor het eindsignaal met een sublieme redding de HGE spits de score te beletten. Zowel de thuisclub als de gasten verdienden niet te verliezen, dus is de eindstand 1 – 1 gelijkspel een juiste uitslag.