Selecteer een pagina

Het begon zo mooi voor de thuisclub, pupil van de week Liam Seising ( JO8-1) gaf met een prachtig schot de RKPSC doelman het nakijken. Jammer Liam dat jou mooie doelpunt niet meetelt, hadden de grote jongens goed kunnen gebruiken.

Trainer Freddy Dahm moest deze middag wegens blessureleed zijn elftal op diverse plaatsen wijzigen, jeugdspeler Bram Schipper maakte zijn debuut in Rijnland 1 en speelde een goede partij. Mede dankzij het mooie herfstweer trok deze derby behoorlijk wat publiek en heerste er op het sportpark een prima sfeer, trouwens ook in de kantine was het goed toeven. Voor de wedstrijd knalde er al vuurwerk, dus dat beloofde wat.

Beide ploegen startten fanatiek en speelden met volledige inzet. Het eerste half uur hadden beide elftallen enkele mooie scoringskansen, maar of de keepers waren de baas of de afronding liet te wensen over. In de dertigste minuut was het dan toch raak, een voorzet van Danny Eiweleit werd door Milan Klaassen over de doellijn gewerkt (1 – 0). Vijf minuten later was de stand weer gelijk, RKPSC speler Bart Heinhuis nam een voorzet van rechts ineens op de slof en dat betekende 1 – 1. Nog voor rust namen de gasten uit Pannerden de leiding, Jurre Schreven profiteerde van niet alert ingrijpen van de Rijnlanddefensie en dat betekende een ruststand van 1 – 2. Een mooie eerste helft met twee gelijkwaardige ploegen en volop strijd.

De rust (thee)  had RKPSC goed gedaan, of ……….Rijnland minder goed, want in de tweede vijfenveertig minuten was RKPSC de bovenliggend partij. Uit een goed genomen corner scoorde RKPSC speler Koen Mulder de 1 – 3 ( 55.min.). Rijnland probeerde nog wel om het spel te verplaatsen, maar het geloof in een beter resultaat ontbrak, de felheid van de eerste helft was verdwenen en dat is funest in een derby, vooral tegen RKPSC. Voor de statistieken, en uiteraard voor de gasten, zij nog vermeld dat Bart Heinhuis in de vijfenzestigste minuut de 1 – 4 liet aantekenen.

De ploeg uit Pannerden verdiende op basis van het vertoonde spel in de tweede helft, terecht de overwinning. En Rijnland kom op, jullie hebben bewezen dat je goed en mooi kunt voetballen, komende zondag een nieuwe ronde met nieuwe kansen.