Selecteer een pagina

I.v.m. Moederdag verplichtingen kwam ik pas vijf over twee op het sportpark “ ’s-Gravenwaard” aan. En natuurlijk gebeuren er juist in die minuten belangrijke dingen, zo miste ik het vuurwerk en het doelpunt van de pupil v/d week, Bodi Vermeulen, mooi doelpunt Bodi. Ook het doelpunt van Jeroen Derksen uit een goed genomen vrije trap (22 meter) heb ik niet zien vallen, maar hij telt wel (1 – 0).

Het basis elftal van Rijnland zag er door blessures en schorsingen anders uit dan in de voorgaande wedstrijden. De teruggehaalde Rick Ruikes speelde als laatste man en deed dat voortreffelijk. Dat zijn medespelers blij waren met zijn (tijdelijke ?) terugkeer, getuige wel foto nummer 8, waarop Rick en Jeroen van blijdschap de foxtrot dansen ( zie foto’s van Jacqueline Fransen op de site. Ferdi van Bindsbergen werd vervangen door zijn broer Freek en hij keepte een solide en betrouwbare partij.

Vooral de eerste helft was de thuisclub de bovenliggende partij en kreeg een handvol kansen, Sander Braam verscheen alleen voor de keeper maar zag zijn inzet gekeerd. Jesse ter Beek had meer succes, hij wist na een voorzet van Stefan Koolmees, met een wonderbaarlijke hakbal de 2 – 0 te scoren. Een buitenspel (?) doelpunt van Rijnland werd via de VAR afgekeurd. De eerste echte kans kregen de gasten pas vlak voor het rustsignaal, maar doelman Freek van Bindsbergen redde fraai. Ruststand 2 – 0. En……………. Topdrukte in de kantine.

De fusie vereniging Carvium/Aerdt kwam iets gemotiveerder uit de kleedkamer en dat resulteerde in de zestigste minuut in de aansluittreffer, gescoord door Gieles Gasseling (2 – 1). Even leek het nog spannend te worden, maar de treffer van Danny Eiweleit (3 – 1) maakte aan alle spanning een eind en ging de wedstrijd als de bekende nachtkaars uit.

Bijzonder te vermelden dat er, een flink aantal gele kaarten werden uitgedeeld, en zelfs éénmaal rood ( 2x geel). Toch was het geen onsportief duel, maar het leek bij lange na niet op een (ouderwetse) derby. De meeste gele kaarten waren niet nodig en werden volgens mij te snel door de scheids uitgereikt. Ik vond het van beide ploegen geen al te beste wedstrijd, met de thuisclub als verdiende overwinnaar.