Single Blog Title

This is a single blog caption

Even voorstellen…

Nu het contract onlangs getekend is, leek het mij een goed idee om mezelf kort voor te stellen.

Want wie is die (nu nog) onbekende nieuwe hoofdtrainer van Sportclub Rijnland?

 

Mijn naam is Freddy Dahm, 35 jaar oud, opgegroeid in Westervoort en daar nog steeds woonachtig samen met mijn vriendin Maaike.

In het dagelijks leven werk ik voor Iddink in Ede, een leermiddelendistributeur voor middelbare scholen in Nederland, België en Spanje.

 

Als voetballer heb ik zelf altijd gespeeld bij Sportclub Westervoort. Hier heb ik de jeugdselectie-elftallen doorlopen en aansluitend de seniorenselectie. Meestal als middenvelder en de laatste jaren als centrale verdediger. Op mijn 33e heb ik in het 2e elftal (voorlopig) mijn actieve loopbaan beëindigd om mij volledig te richten op het trainersvak.

 

Op 17-jarige leeftijd ben ik begonnen als jeugdtrainer en heb in al die jaren 17 seizoenen diverse leeftijdsgroepen getraind (waarvan 10 seizoenen D1/JO13-1 en de laatste 3 seizoenen A1/JO19-1).

Om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen heb ik er ruim anderhalf seizoen geleden voor gekozen een club buiten mijn regio te zoeken om een seniorenelftal op redelijk niveau te trainen.

Dit is uiteindelijk het 2e elftal van Albatross geworden, dat uitkwam in de reserve 2e klasse zondag.

In mijn eerste seizoen zijn we uiteindelijk via de nacompetitie gepromoveerd naar de 1e klasse, waar we helaas dit seizoen (mede door een sterk gewijzigd team) roemloos weer uit zullen degraderen.

 

Gezien de mogelijkheden daar leek het mij verstandig om een nieuwe uitdaging te zoeken, waarbij ik ook bij het bestuur van Sportclub Rijnland mijn interesse kenbaar heb gemaakt.

Door mijn ervaringen als speler/trainer/bezoeker met de club en het feit dat er voldoende potentie aanwezig is om de komende seizoenen (of zelfs dit seizoen) weer de stap te maken naar de 4e klasse, was ik erg blij dat ik werd uitgenodigd.

Na goede gesprekken met bestuur, technische commissie en spelersraad heb ik dus het voorrecht gekregen om aankomend seizoen mijn eerste klus als hoofdtrainer aan te gaan.

 

De komende periode zal ik mijn best doen om mij goed voor te bereiden en zoveel mogelijk wedstrijden te bekijken, waarbij ik ook de club wat beter probeer te leren kennen. Dit jaar heb ik echter ook nog de afspraak met de KNVB dat ik inzetbaar ben om een aantal kampioenen te huldigen, maar hopelijk kan ik de belangrijke potjes tegen o.a. RVW en Loo wel bijwonen.

 

Ik heb er in ieder geval al ontzettend veel zin in en hoop op een prettige samenwerking met de selectie en een ieder ander binnen de vereniging. Tot ziens bij één van de wedstrijden van het 1e en/of op De ’s-Gravenwaard!