Selecteer een pagina

Ruim op tijd (13.15) vertrokken, ruim te laat (14.46) gearriveerd in Arnhem op het sportpark van Elsweide. Op de snelweg even voorbij Elten kwamen wij in een lange file te staan, stapvoets en soms stilstaand ging het richting Arnhem. Helaas zaten wij deze keer maar met drie personen in de auto, zodat er ook niet gekaart kon worden. Bij Zevenaar de keus gemaakt om via Giesbeek/Lathum te rijden, net voor het rustsignaal van de scheids, reden wij de parkeerplaats van het sportpark op, dus net op tijd voor een lekker bakkie koffie. Onder tussen waren wij door diverse supporters op de hoogte gebracht van het verloop van de wedstrijd. Volgens hen tot dan toe niet boeiend, maar wel een 0 – 1 voorsprong voor Rijnland. Jesse ter Beek had in de veertigste minuut een strafschop onberispelijk ingeschoten.

Na het gemis van de eerste vijfenveertig minuten waren we erg gebrand om niets van de tweede helft te missen. Dus stonden we ruim op tijd klaar om de tweede helft van dichtbij mee te maken. Volgens een bestuurslid van Elsweide zelfs veel te dichtbij, terecht, want in ons enthousiasme stonden we voor de afrastering in plaats er achter (zoals het behoord). Na deze terechte correctie kon voor ons eindelijk de wedstrijd beginnen.

Op het hobbelige veld was Rijnland deze middag de betere ploeg, aanvallend gevaarlijk en verdedigend sterk. Jesse ter Beek schoot Rijnland met een prachtig schot vanaf zo’n twintig meter naar een 0 – 2 voorsprong. Tien minuten voor tijd liet Jesse zijn nummer drie van de middag aantekenen (0 – 3).  Bij dit doelpunt kwam Jesse in botsing met de Elsweide doelman, die hiervoor de gele kaart ontving. De Elsweide sluitpost was het hier op zijn zachts gezegd, volstrekt mee oneens en uitte dit in woord en gebaar. Dit kostte hem een tweede gele kaart, rood dus, met als gevolg dat de doelman de kleedkamer voortijdig kon opzoeken. Elsweide moest dus de laatste tien minuten verder met een man minder.

Maar wat Elsweide met elf spelers niet lukte, kregen ze wel met een man minder voor elkaar, Ferdi van Binsdbergen moest de bal uit het netje halen (85 min. 1 – 3). Vlak voor tijd gleed  Danny Eiweleit een prachtige voorzet van Stef Sloot over de doellijn en bepaalde daarmee de eindstand op 1 – 4.

Rest nog te vermelden dat we binnen 25 minuten na het eindsignaal, van de goed leidende scheidsrechter, weer thuis waren.