Selecteer een pagina

De Gelderlander vatte de wedstrijd van vijfenzestig minuten samen in het korte zinnetje ‘’ Het was nog wel even oppassen na die 1 – 2 ‘’ meende Dennis Boekhorst, assistent-coach. Kort maar krachtig samengevat, maar er is toch nog wel iets meer te vertellen over het verloop van de wedstrijd.

Voor de tweede maal binnen veertien dagen werd de reis naar Andelst-Herveld ondernomen. Omdat wij (en vele andere supporters} nu wel het stadion wisten te vinden, konden we een half uur later uit Lobith vertrekken om toch nog ruim voor het aanvangssignaal aanwezig te zijn. Voor alle duidelijkheid, de wedstrijd werd veertien dagen geleden terecht gestaakt vanwege het super slechte weer.  De resterende tijd, 20 minuten van de eerste helft en de complete tweede helft, werd dus deze middag gespeeld. De weersomstandigheden waren gelukkig stukken beter dan 17 maart.

De wedstrijd begon met een ingooi ergens ter hoogte van de middellijn. De (korte) eerste helft was een tamme vertoning, beide ploegen hielden elkaar in evenwicht met nauwelijks doelrijpe kansen. Ferdi van Bindsbergen moest slechts éénmaal handelend optreden en deed dat bekwaam door zich voor de voeten van de doorgebroken SVHA speler te werpen. Ook zijn collega doelman aan de overzijde toonde zich een betrouwbare sluitpost, vooral de hoge ballen waren een prooi voor zijn grijpgrage handen.

De tweede helft was pittiger en vooral Rijnland ging echt voor de winst. A-speler Sven Messing kwam voor de tweede maal dit seizoen (bij Rijnland 1) in het veld en speelde opnieuw een prima partij. Dat Rijnland voor de volle winst ging, bewijzen de foto’s op de Rijnlandsite, bij meerdere foto’s zijn er wel 13 a 14 spelers in het strafschopgebied van de thuisclub te zien.

Na vijftien minuten spelen in de tweede helft, mocht Roy Janssen een vrije trap nemen, de scherp indraaiende bal kon de SVHA doelman niet klemvast houden en Jesse ter Beek  was er als de kippen bij om dit buitenkansje te benutten. De grensrechter van de thuisclub deed nog een poging om via de scheidsrechter de VAR in te schakelen, voor vermeend buitenspel, maar de leidsman bleef bij zijn beslissing. Twee minuten later was het opnieuw Jesse ter Beek die een prachtige dieptepass ( van wie ?? ) wist af te ronden (0 – 2).

Wie dacht dat is ‘’ Kat in bakkie ‘’ voor Rijnland, kwam bedrogen uit. De thuisclub probeerde een treffer te forceren door volop voor de aanval te kiezen. Met als resultaat de aansluittreffer in vijfenzeventigste minuut (1 – 2). Het laatste kwartier was het billenknijpen voor de supporters van Rijnland. Maar het eindresultaat was toch een zwaar bevochten 2 – 1 overwinning voor de mannen van aanvoerder Ruben Lapp.