Selecteer een pagina

De tweede thuiswedstrijd van dit nog prille seizoen en dan al meteen een topper tegen SDZZ. Beide ploegen waren vorig jaar elkaars grootste concurrent in de strijd tegen degradatie in 4D. Uiteindelijk kwam er toen geen winnaar uit de bus, want zowel SDZZ als Rijnland degradeerde.

Aangezien ik al een tijdje bij de wedstrijden van Rijnland verstek heb moeten laten gaan, vielen mij enkele dingen op. Bij de kaartverkoop miste ik het vertrouwde gezicht van Truus Peters, die de kassa jarenlang heeft bemand (of moet het zijn bevrouwd ?).  Ook de stem van Piet Peters bij het omroepen van de opstelling heb ik gemist. Maar eerlijk is eerlijk, ieder seizoen veranderd er wel wat. Familie Peters bedankt!

De accommodatie ziet er pico bello uit, keurig in de verf en een mooie bestrating rondom het veld. Ook de tribune en de grasmat zien er prachtig uit, een vierde klasse waardig, maar helaas spelen we dit seizoen in de 5de klasse.

De wedstrijd begon goed want de pupil van de week, Bennie Arens, liet een machtige dribbel zien en passeerde de SDZZ doelman heel beheerst. Mooi doelpunt Bennie!

Daarna was het de beurt aan de grote jongens, ook hier moest ik wel even wennen aan een aantal nieuwe namen (spelers), maar met behulp van mijn secondanten, je weet wel die lui op de bankjes, lukte dat prima. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, waarbij Rijnland wel de betere ploeg was, maar de ploeg van “naast de Snelweg” was in de counter levensgevaarlijk. In de achttiende minuut kwam SDZZ  na een afgeslagen Rijnlandaanval, er met een razend snelle counter uit en  passeerde Daan Letzer  Rijnlanddoelman Ferdi van Bindsbergen onhoudbaar met de buitenkant schoen (0-1). Beide ploegen kregen voor rust nog enkele mooie kansen, maar de doelverdedigers waren deze middag goed op dreef. Rijnland had pech dat de scheidsrechter in de vijfendertigste minuut een doelpunt op advies van de SDZZ grensrechter afkeurde (buitenspel ?). Ruststand (0 – 1).

Na de thee bleef het een gelijk opgaande wedstrijd waarin SDZZ iets feller speelde, maar met Rijnland opnieuw de beter voetballende ploeg. Het laatste kwartier van de wedstrijd werd de thuisclub sterker. Nadat een Rijnlandspeler in de tachtigste minuut een directe rode kaart kreeg, werden zijn ploeggenoten wakker en fanatieker aan de bal. Ondanks dat de scheidsrechter maar liefst zeven gele kaarten en één rode kaart uitdeelde, was het een sportieve wedstrijd. Kijk maar eens naar foto nummer 17 op de Rijnland website, hier lopen Rijnlandspeler Jesse ter Beek en een SDZZ collega hand in hand.

In een spannende slotfase wist Rijnland met tien man de 0 – 1 achterstand om te zetten in een 2 – 1 voorsprong.  Het was Jesse ter Beek die tweemaal op de juiste plek stond. Een voorzet van links werd door hem prachtig  ingekopt en even later deed hij het nog eens dunnetjes over, nu kwam de voorzet van rechts, geen probleem voor Jesse, en even fraai lag nummer twee in de touwen (2 – 1).

Waren mij op het veld wat nieuwigheden opgevallen, ook tijdens de derde helft in onze prachtige kantine viel het één en ander op. Het nog even lekkere pilsje werd niet door Henny en Lidy getapt (bedankt), maar door hun opvolger René Wevelkate en vrijwilligers.