Single Blog Title

This is a single blog caption

2018-13-5, SDZZ 1 – Rijnland 1 (1-1)

De minimale kans op behoud van het vierdeklasse schap stond deze middag op het spel. De wedstrijd tegen SDZZ moest gewonnen worden. En dat op de kermiszondag. Mooi dat alle spelers deze middag aanwezig waren en zo te zien, ondanks de kermis, allemaal redelijk fit. Rijnland had nog moeite gedaan om de wedstrijd naar een andere datum te verzetten maar SDZZ kon (wilde) niet aan die verzoek voldoen.

In de haast om na de processie nog om twee uur in Zevenaar aanwezig te zijn, had ik het schrijfgereedschap vergeten. Gelukkig kreeg ik een pracht pen aangeboden met het opschrift AREPA. Volgens mij betekend dat in goed Latijn ‘’Geluk Rijnland‘’.

Na vier minuten spelen liep Koen Visser goed door op een voorzet van rechts, maar helaas zijn bal ging richting snelweg. Rijnland bleef de betere ploeg en na een kwartier spelen zag Edis Sadovic zijn goede spel beloond met een doelpunt. Een prachtige voorzet van Rick Janssen wist hij naar waarde te schatten en dat betekende een 0 – 1 voorsprong voor de bezoekers. Ook in het resterende deel van de eerste helft deden zich nog enkele scoringskansen voor maar de SDZZ defensie bleef redelijk makkelijk overeind.

Na de thee probeerde de thuisclub een gelijkspel te forceren maar echt gevaarlijk werd de ploeg van trainer Herman Ubbink niet. Toch viel de gelijkmaker, na een mooie soloactie van een van de SDZZ-spelers,  werd hij licht aangeraakt. De scheidsrechter zag hierin een overtreding en legde de bal op de stip.(1 – 1) (70.min.).

Na deze treffer werd de wedstrijd er niet mooier op, er ontstond zelfs een enigszins grimmige sfeer. De (ervaren) provocerende ploeg SDZZ ging hier veel  professioneler mee om dan Rijnland. De scheidsrechter besloot dan ook, ondanks het koude weer, om een afkoelingsperiode in te lassen. Dit echte degradatieduel eindigde zonder een winnaar, alhoewel SDZZ het meest tevreden zal zijn.

Ik hoop dat de spelers van Rijnland nog twee lekkere wedstrijden in de vierde klas zullen spelen en wie weet…… want zeg nooit , nooit.

Opstelling Rijnland:

Doel:       Lars Janssen.

Achter:   Tim Boekhorst, Tim Helmes, Rick Janssen, Jeroen Derksen.

Midden: Jelle Fransen (73.Daan Gebert), Danny Eiweleit, Stef Sloot.

Voor:      Stefan Koolmees, Koen Visser (60. Rik Janssens), Edis Sadovic.

          Roel Breure