Single Blog Title

This is a single blog caption

2018-10-5, Rijnland 1 – Zeddam/St. Joris 1 (1-0)

De wedstrijd tegen HC’03 afgelopen zondag 6 mei, werd onder een stralende zon gespeeld, het weer kreeg van ons een cijfer negen, De Rijnlanders  moesten het die zondag met een klein zesje doen. Het weer kan plotseling omslaan, evenzo het spelpeil, want tijdens de thuiswedstrijd op Hemelvaartsdag tegen Zeddam/St.Joris was het weer niet meer dan een vijf waard, het scheelde een jas. Maar …. de Rijnlandploeg scoorde deze middag het prachtige cijfer acht. En niet te vergeten de eerste driepunter, een mooie en verdiende overwinning op de fusieclub uit het Montferland.

De eerste helft waren de betere kansen voor de thuisclub, zo werd Koen Visser op het allerlaatste moment gestopt door de Zeddam goalie. Danny Eiweleit, niet egoïstisch, gaf de bal breed aan een medespeler terwijl hij zelf in een kansrijke schietpositie stond, dus geen doelpunt. Ruststand 0 – 0.

Koen Visser bracht Rijnland kort na rust Rijnland op een verdiende voorsprong. Door deze minimale 1 – 0 voorsprong bleef het voor de toeschouwers spannend tot de laatste minuut. Kansen om de voorsprong te vergroten waren er wel, maar die werden niet benut. Geweldig de eerste overwinning na 22 wedstrijden en voor het eerst de nul behouden door de Rijnlandachterhoede, proficiat mannen, een mooie opsteker voor de laatste wedstrijden.

In de Gelderlander een prachtige aktiefoto van twee spelers met de naam Derksen met bijgaande tekst: Thijs Derksen van Zeddam/St. Joris passeert Jeroen Derksen van Rijnland. Foutje, dit moet zijn: Jeroen Derksen van Rijnland veroverd de bal op Thijs Derksen van Zeddam / St. Joris.

Opstelling Rijnland:

Doel:       Lars Janssen.

Achter:   Tim Boekhorst, Tim Helmes, Rick Janssen, Jeroen Derksen.

Midden: Jelle Fransen, Edis Sadovic, Danny Eiweleit (85. Daan Gebert).

Voor:      Stefan Koolmees, Koen Visser (80.Rik Janssens), Stef Sloot.

Man van de wedstrijd: Stefan Koolmees

          Roel Breure