Single Blog Title

This is a single blog caption

2018-26-4, Rijnland 1 – Loil 1 (1-1)

De pupil van de week Naomi Brans gaf het goede voorbeeld aan de grote jongens, zij scoorde een mooi doelpunt. En inderdaad de mannen van Albert Kemperman probeerden er deze avond iets moois van te maken. De goede lijn van afgelopen zondag (Sprinkhanen) werd voortgezet.

Beide ploegen startten met aanvallende bedoelingen en dat kwam het spelpeil ten goede. Maar ook nu kwam Rijnland al snel op achterstand, in de twintigste minuut kon Loilspeler Harm Peters ongehinderd inkoppen (0 – 1). Rijnland deed verwoede pogingen om de gelijkmaker te scoren, maar verder dan een buitenspel doelpunt kwam het niet.

In de tweede helft startte jeugdspeler (A) Luc Theunissen als vervanger voor Stef Sloot. Luc speelde op het middenveld een uitstekende wedstrijd. Na rust was de thuisclub de bovenliggende partij. Spelend richting kantine leek het wel of de ploeg tijdens de pauze iets extra’s in de thee had gekregen.  Na een minuut spelen lag de gelijkmaker al achter de Loildoelman. Stefan Koolmees ronde een goed opgezette aanval beheerst met een bekeken schuivertje af (1 – 1)

In de 55ste minuut kwam Rijnland bij een scrimmage goed weg. Rijnland werd naarmate de tweede helft vorderde sterker maar kon het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Conditioneel toonde de thuisclub zich duidelijk de betere ploeg, dit (m.i.z.) als een gevolg van de Engelse weken. Trainer Albert Kemperman koos voor de overwinning en bracht, met nog een half uur spelen, een extra aanvaller binnen de lijnen, Rik Janssens verving middenvelder Jelle Fransen.

Rijnland kreeg een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar het vizier van de voorwaartsen stond deze avond niet op scherp. Het scheelde soms maar een haar, of zoals Rik Janssens zei, ik kwam een teenlengte te kort.

Het was geen mooie wedstrijd maar de spanning vergoede veel. Voor de Rijnlandsupporters was het genieten van de inzet en de beleving. Het wordt moeilijk om ons te handhaven maar dit gelijkspel geeft toch weer hoop.

Opstelling Rijnland:

Doel:       Lars Janssen

Achter:   Tim Boekhorst, Ruben Sloot, Rick Janssen, Jeroen Derksen.

Midden: Jelle Fransen (60. Rik Janssens), Edis Sadovic, Danny Eiweleit.

Voor:      Stef Sloot (46. Lus Theunissen), Koen Visser, Stefan Koolmees.

Man v/d Wedstrijd: Stefan Koolmees

Pupil v/d Week: Naomi Brans

                 Roel Breure