Single Blog Title

This is a single blog caption

2018-22-4, Rijnland 1 – Sprinkhanen 1 (0-2)

Normaal neemt Rijnland bij een thuiswedstrijd (bijna) altijd een voorsprong door het doelpunt van de pupil van de week. Jammer genoeg ontbrak deze middag de p.v.d.w. en misten we zodoende het eerste doelpunt.

Voor het eerst, sinds honderd jaar, speelden de ploegen op een (Rijnland) veld dat was gemaaid door een automatische elektrische robot, ja de tijd staat niet stil. Nu nog proberen om in het spel meer automatisme in te brengen.

Rijnland kwam wat mat uit de startblokken, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd de ploeg fanatieker. Ook nu kwam de ploeg wat ongelukkig op achterstand, na wat gepruts in de Rijnlandachterhoede scoorde Sprinkhanenspits Frans Driessen de 0 – 1 (28.min). Nog voor de thee had de thuisclub mogelijkheden op de gelijkmaker. Stefan Koolmees, alleen voor de keeper, werd gestopt en ook een schot van Koen Visser werd door de doelman onschadelijk gemaakt.

Rijnland startte na de pauze fanatiek en dat resulteerde in enkele mooie kansen. Maar de Sprinkhanendoelman stak deze middag in een uitstekende vorm en was niet te passeren. Rijnland speelde een van haar betere wedstrijden en bleef op jacht naar de gelijkmaker. Uiteraard kregen de Hanen ook wel wat kansen(jes)  en zo bleef het spannend tot de laatste minuut van de wedstrijd. In de allerlaatste minuut werd het nog 0 – 2 door een fraai doelpunt van Rob Gieling.

Komende donderdag (26/04) worden de Engelse weken, acht wedstrijden in drie weken, voortgezet.

Opstelling Rijnland:

Doel: Lars Janssen.

Achter: Tim Boekhorst, Ruben Sloot, Rick Janssen, Jeroen Derksen.

Midden: Jelle Fransen, Daan Gebert, Danny Eiweleit. (72.Stef Sloot).

Voor: Edis Sadovic, Koen Visser (85. Rik Janssens), Stefan Koolmees (79. Luuk Sterrenburg).

      Roel Breure