Single Blog Title

This is a single blog caption

8-4-2018, DVV 1 – Rijnland 1 (3-1)

Alvorens we konden vertrekken vanuit Lobith moest Arnold v Alst nog even terug rijden naar mijn huis om een bril op te halen (gehoorapparaat en kunstgebit had ik al wel in). Ik was bang dat ik enkele doelpunten zou moeten missen. Zonder bril is eigenlijk niet zo heel erg, want dan zijn er altijd nog de prachtige foto’s van Jacqueline Fransen, maar toch.

Bij de opkomst van de spelers, scheids- en grensrechters en pupil van de week, viel een vierde opvallende figuur op, n.l. een (verlate) Paashaas (zie foto no.1). Dacht dat de Paashaas allang naar Spanje was vertrokken.

Na lange afwezigheid door een blessure was Ruben Sloot weer van de partij, Ruben startte op de positie van laatste man en speelde een goede pot. Tot verrassing van de thuisclub startte Rijnland voortvarend en toonde vooral in de beginfase aanvallende aspiraties. De DVV achterhoede, dat al zes wedstrijden op rij geen tegendoelpunt heeft moeten incasseren, werd hierdoor enigszins overrompeld. Resultaat……….. Jordy Meijer loste een prachtig afstandsschot wat door doelman Vos weer het veld in werd ingeranseld,  precies voor de voeten van Koen Visser een nog mooier schot volgde en de 0 – 1 was een feit (5. min.).

DVV verhoogde de druk op het doel van Rijnland, maar de organisatie stond deze middag goed. In de twintigste minuut bracht doelman Lars Janssen redding en even later had Rijnland geluk dat de lat erger voorkwam. Na een half uur spelen werd met een prachtige omhaal de gelijkmaker gescoord (1 – 1 Jordy Lammertink). Na een mooi opgezette aanval schoot Jordy Meijer net iets te hoog, de bal spatte onbereikbaar voor de keeper op de lat. Vlak voor rust viel de 2 – 1 voorsprong voor de thuisclub.

Opvallend was dat verzorger Jos Sloot vooral voor rust veel vaker blessureleed moest verhelpen dan zijn collega van de thuisclub, gelukkig kon Jos de meeste spelers weer oplappen (excuus voor het woord). Ook doelman Lars Janssen moest de tweede helft geblesseerd vanaf de zijlijn toezien. Mike Witjes was zijn uitstekende vervanger.

De tweede helft speelde Rijnland met een nog betere inzet dan in de eerste vijfenveertig minuten. Jammer dat dit niet beloond werd met doelpunten. Het dient wel gezegd te worden dat DVV meer balbezit had dan Rijnland, maar deze wedstrijd toonde aan:  Rijnland is klaar voor de wedstrijd van a.s. donderdagavond tegen SDZZ. Dit alles beslissende duel is voor beide verenigingen van groot belang. Mannen knok er voor en SUCCES!!!

Stand 4D :

  1.     p.        v       t

SDZZ           16 – 6       13     50

RIJNLAND  14 – 2       11 –   60

 

OPSTELLING RIJNLAND:

Doel:       Lars Janssen (46. Mike Witjes)

Achter:   Tim Boekhorst, Ruben Sloot (64. Jelle Fransen), Daan Droste en Rick Janssen.

Midden: Danny Eiweleit (37. Tim Helmes), Koen Visser en Edis Sadovic

Voor:      Stef Sloot, Rik Janssens en Jordy Meijer.

         Roel Breure