Single Blog Title

This is a single blog caption

5-4-2018, Rijnland 1 – Doetinchem 1 (0-5)

Met deze eerste avondwedstrijd van het seizoen hoopten supporters, spelers, technisch staf en allen die Rijnland een warm hart toedragen op de grote ommekeer, nl. PUNTEN, PUNTEN en nog eens PUNTEN. Helaas ook in de avonduren lukte het niet, Doetinchem was een maatje te groot voor de thuisclub. Op zich geen schande, want de Doetinchemmers zijn niet voor niets medekoploper in 4D. Toch kon Rijnland het eerste half uur de gasten redelijk partij geven en was qua inzet en agressie (goed bedoeld) niet de mindere. Alleen het positiespel van Doetinchem was duidelijk beter, de spelers vonden elkaar bijna moeiteloos (iets overdreven).

In de dertigste minuut werd een doelpunt van Doetinchem terecht afgekeurd wegens buitenspel, maar tien minuten later was een afstandsschot van Doetinchemmer Niels Hondelink, Lars Janssen te machtig (0 – 1).  Even later lag nummer twee ook al in het netje, de Rijnlandverdediging werd hierbij volledig zoek gespeeld (0 – 2).  Nog voor de rust liepen de gasten uit naar een riante voorsprong van 3 – 0.

De tweede helft was een afspiegeling van de eerste vijfenveertig minuten, Doetichem was en bleef de betere ploeg. Rijnland kwam, ondanks alle goede wil, niet verder dan wat  speldenprikjes. Lars Janssen verrichtte enkele fraaie reddingen, maar moest in de vijfenvijftigste minuut opnieuw capituleren (0 – 4). Een kwartier voor het einde werd een Doetinchemmer in het strafschopgebied neergelegd, strafschop besliste de leidsman. Lars Janssen, deze avond toch al geweldig op dreef, stopte de goed ingeschoten bal bekwaam. Helaas viel de 0 – 5 toch nog.

Komende zondag de uitwedstrijd tegen DVV, met een doelman die al zes maal op rij de nul heeft gehouden, een mooie uitdaging voor de Rijnlandspelers. Succes mannen !!

Opstelling Rijnland:

Doel:      Lars Janssen.

Achter:  Tim Boekhorst, Koen Visser, Rick Janssen, Cas Pfeiffer (30. Jesse Willems).

Midden: Danny Eiweleit, Mike Witjes (67. Sjoerd Visser) en Edis Sadovic.

Voor:      Stef Sloot, Jordy Meijer en Stefan Koolmees (57.Rik Janssens).

          Roel Breure 

Leave a Reply