Single Blog Title

This is a single blog caption

2018-1-4, Rijnland 1 – Kilder 1 (1-4)

Eerst nog maar eens het verslag van de uitwedstrijd tegen Kilder gelezen. Die knotsgekke wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Dit ondanks dat Rijnland al binnen een half uur een 3 – 0 voorsprong had genomen. Via een 3 – 3 ruststand werd de einduitslag toen 4 – 4.

Maar goed, een nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen. En die nieuwe kans kwam al heel snel in het begin van de wedstrijd (5.min.). Een afstandsschot van   Rijnland werd op de doellijn door een Kilderverdediger met de hand(en) van de doellijn gehaald, dus strafschop. Heel het stadion zag dit, maar helaas de scheidsrechter oordeelde, gezichtsbescherming.

Na twaalf minuten wist de Kilderaanval handig te profiteren van een te zwak ingrijpen van de Rijnlandverdediging en dat betekende 0 – 1. Tien minuten later volgde nummer twee, door een ongelukkig eigen doelpunt van een Rijnlandspeler, belandde de bal achter Lars Janssen (0 – 2).

Het veldspel was deze middag niet geweldig, ook dat van de bezoekers niet, maar zij speelden veel effectiever. De inzet daarentegen was stukken beter dan vorige week tegen Zeddam/St Joris, wat dat betreft moet ik de ploeg van Albert Kemperman een compliment maken. Jammer dat debutant David v.d. Zand (A-speler) vlak voor rust geblesseerd het veld moest verlaten, met zijn snelheid bracht hij vaart in de ploeg. Dit betekende wel dat na lange afwezigheid Rik Janssens zijn rentree kon maken. Overigens stond, voor het eerst dit seizoen, Mike Witjes in de basis, ook hij is lang geblesseerd geweest.

Van al deze wisselingen en zorgen trok de ploeg uit Kilder zich niets aan, want de 0 -3 viel al snel na de rust. Rik Janssens liet zien dat hij het scoren nog niet verleerd is, want een voorzet van rechts werd door hem prima afgerond (1- 3). Heel voorzichtig dacht de Rijnlandaanhang aan die knotsgekke wedstrijd in Kilder, zou het dan toch …………? De ploeg haalde nog eens alles uit de kast en de Kilderachterhoede raakte lichtelijk in paniek. Ik hoorde zelfs links en rechts zachtjes ‘’Hup Rijnland’’ roepen. Maar helaas uit een snelle tegenaanval van Kilder viel de 1 -4 (87.min.). Dit was ook de eindstand. Een uitslag gelijk aan de speeldatum 1 – 4, maar helaas geen 1 april mop.

Opstelling Rijnland:

Doel:      Lars Janssen.

Achter:   Tim Boekhorst, Koen Visser, Daan Droste en Cas Pfeijffer.

Midden:  Danny Eiweleit, Mike Witjes, Edis Sadovic.

Voor:      Jordy Meyer (60. Stefan Koolmees), Daan Gebert, David v.d. Zand ( 44.Rik Janssens).

 

Dit was de eerste thuiswedstrijd sinds lange tijd (05-11-2017). Bij alle thuiswedstrijden was onze vaste supporter Chris te Braak, jarenlang een vertrouwd figuur langs de lijn. Helaas is Chris eind december overleden, tijdens de avondwake op 27 december j.l. waren vele Rijnlanders aanwezig. We zullen hem missen.

             

        Roel Breure

Leave a Reply