Single Blog Title

This is a single blog caption

2018-25-3, Zeddam-Sint Joris 1 – Rijnland 1 (6-0)

Rijnland krijgt de laatste tijd veel aandacht in de regionale pers, gaat het niet over de grasmat, dan zijn de grote uitslagen wel het onderwerp. Helaas zijn de grote uitslagen altijd in het nadeel van Rijnland. Ook nu weer een grote kop in de Gelderlander: ‘’ Rijnland krijgt oorwassing van jewelste’’.

Toch was in de begin fase Rijnland niet minder dan de thuisclub. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, maar naarmate de eerste helft vorderde werd de thuisclub sterker, een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Na dertig minuten spelen viel de 1 – 0, Lars Janssen werd met een schuiver in de rechter benedenhoek gepasseerd. Vijf minuten later liet de Rijnlandachterhoede zich te gemakkelijk uitspelen en lag de 2 – 0 in het netje. Nog voor rust waren de mannen uit Braamt (of moet het Zeddam zijn ?) de Rijnlanddefensie opnieuw te slim af (42.min. 3 – 0).

De opnieuw weer vele aanwezige  trouwe Rijnlandsupporters hoopten op een ommekeer, maar vergeefs. De thee had alleen de mannen van de thuisclub goedgedaan.

Na rust maakte A-speler Cas Pfeijffer zijn (verdienstelijk) debuut in het eerste elftal van Rijnland. Alhoewel de ploeg van trainer Albert Kemperman na de pauze wel meer voor het doel van de thuisclub is geweest dan voor rust, zijn er voor de bezoekers maar nauwelijks echte uitgespeelde kansen geweest. De thuisclub bleef sterker en bouwde haar voorsprong gestaag uit naar 6 – 0 (75 – 80  en 85ste minuut).

Rijnland kwam deze middag niet tot scoren, misschien lag het aan een van de vele reclameborden langs het veld. De tekst van dit bord gesponseerd door de Bond tegen Vloeken luidde: ‘’Een vloek mist ieder doel’’.

Als supporter is het moeilijk om eerlijke kritiek te uitten op het vertoonde spel, maar wat meer vechtlust en inzet had  deze middag wel gekund. Kom op mannen, we hebben nog vijftien wedstrijden te gaan, er zijn dus nog vijfenveertig punten te verdienen. Door het zware wedstrijdschema van april en mei bouwt het elftal een geweldige conditie op en komen m.i. ook de punten. De komende Engelse weken zijn bepalend voor het behoud van het vierde klasse schap.

 

Opstelling Rijnland:

Doel:       Lars Janssen.

Achter:   Jelle Fransen (46. Cas Pfeijffer), Tim Boekhorst (65. Sjoerd Visser), Daan Droste, Jesse Willems.

Midden: Koen Visser, Danny Eiweleit, Stef Sloot.

Voor:      Luuk Sterrenburg, Daan Gebert, Jordy Meijer (70.Stijn Hietkamp).

        Roel Breure

Leave a Reply