Selecteer een pagina

De eerste derby tussen de twee ploegen van het Gelders Eiland, de oranje/zwart mannen tegen de rood witten. Om met de deur in huis te vallen, een geweldige wedstrijd was het niet, wel spannend. Het door vele blessures geplaagde Rijnland moest het zonder enkele vaste basisspelers doen, maar er stond een goed team. Vooral de verdediging was aardig door elkaar gehusseld, alleen Jeroen Derksen speelde wel in de achterhoede, maar nu op de linksback positie.

Het eerste kwartier leek het in de verste verte niet op een derby en was het zelfs slaapverwekkend. Na vijftien minuten kwam daar verandering in en werd het een echte voetbalwedstrijd. De duels werden pittiger er werd voor elke meter gestreden. Opvallend vond ik dat de spelers van beide ploegen deze middag, de soms pittige duels niet schuwden, maar de beslissing van de scheidsrechter accepteerden, weinig geneul deze middag. Gevolg was wel dat het spel er niet beter op werd. Bij een van de vele duels raakte Stefan Koolmees aan z’n hoofd geblesseerd, en moest voor behandeling naar de kant. Na een paar minuten kwam hij met een grote tulband om zijn hoofd weer terug in het veld. Hij solliciteerde meteen naar het aanvoerderschap.

Ondertussen was Rijnland op een 0 – 1 voorsprong gekomen, vanaf zo’n twintig meter afstand joeg Sjoerd Visser de bal achter de Eilanddoelman.

In de rust een lekker bakkie koffie gedronken in de drukke en gezellige kantine van het ’’Toon v Uden sportpark ’’.

Na de pauze bleef het een gelijk op gaande strijd met toch wel veel hots en knots voetbal van twee kanten. Beide ploegen kregen enkele uitgespeelde kansen. De mooiste kans op een doelpunt kreeg Koen Visser (85.min.), helaas zag hij de toegekende strafschop door de doelman van de thuisclub uitstekend gestopt. Zijn collega Jesse ter Beek had het in de vijfenvijftigste minuut beter gedaan, hij schoot de strafschop onberispelijk in ( 0 – 2 ).  Na dit doelpunt bracht de trainer van het Gelders Eiland twee extra aanvallers binnen de lijnen en zo werd de druk op de Rijnlandachterhoede vergroot. Bij dit alles of niets slotoffensief kreeg de thuisclub enkele grote doelkansen, o.a. werd paal en lat geraakt. Maar de Rijnlanddefensie hield stand met als grote uitblinker doelman Ferdi van Bindsbergen. Een zwaar bevochten maar verdiende zege, alhoewel de thuisclub toch ook wel een puntje had verdiend.