Selecteer een pagina

Een wedstrijd op een prachtige groene weide tegen een ploeg met de schone naam Elsweide, dat beloofde een mooie voetbalmiddag te worden. Nou vergeet het maar, het was deze middag niet om aan te zien. Er was deze zondag maar één ploeg die ‘’probeerde’’ te voetballen en dat was de thuisclub. Helaas lukte dat niet altijd, maar dat was ook de verdienste van het bezoekende Elsweide. Sorry ik vergis me, dat had niets met verdienste te maken. Elsweide was naar Lobith afgereisd met maar één doel, Rijnland zal en mag niet scoren. De pupil van de week Luna Bosma wist bijna het eerste doelpunt te scoren, het was een mooie solo Luna.

Vanaf het eerste fluitsignaal tot het bittere einde deed Elsweide niets anders dan vertragen waar maar enigszins mogelijk was. Vooral de nummer 13 van de gasten was hier een meester in. Reeds in de vijfde minuut kreeg deze speler al krampverschijnselen maar hij speelde de gehele wedstrijd uit, een toneelspeler eerste klas. En eerlijk gezegd had deze speler (acteur) dat beslist niet nodig want het was een uitstekende voetballer met een prachtige passeerbeweging. Trouwens het moet gezegd worden, ondanks dat deze ploeg hekkensluiter in 5D is, voetballen kunnen ze.

Goed, genoeg over de tegenstander. Het zat Rijnland deze middag ook niet mee, voor de rust werd de bal driemaal door een Elsweide speler van de doellijn gehaald. Tien minuten voor het rustsignaal gebeurde wat de (deskundige) supporters al gevreesd hadden. Ja hoor, de nummer 13 (wie anders) van Elsweide wist Ferdi van Bindsbergen met een prachtig schot te passeren (0 – 1).

Na de thee probeerde Rijnland wel wat aanvallender te voetballen maar (een gedeelte) van de ploeg liet zich ook in de tweede helft intimideren door het theater van de bezoekers. Toch kwam Rijnland op gelijke stand, Jesse ter Beek wist opnieuw een strafschop te verzilveren en dat betekende 1 – 1. Rijnland bleef na deze treffer sterker en had pech met de afronding. Paal en de prima spelende Elsweide doelman stonden de verdiende overwinningstreffer in de weg.

Ik denk niet dat het deze zondag aan de instelling van de spelers heeft gelegen, je bent ook afhankelijk van een beetje geluk en dat ontbrak deze middag. Rond kwart voor vier maakte de scheidsrechter een einde aan deze minder goede theatervoorstelling.