Single Blog Title

This is a single blog caption

2017-19-11, Kilder 1 – Rijnland 1 (4 – 4)

 De kop boven het verslag in de Gelderlander kon niet duidelijker zijn : ‘’RIJNLAND LAAT ZEGE GLIPPEN’’.  Ondanks het slechte weer had dit een prachtige middag voor de Rijnlanders kunnen zijn, wat zeg ik…..moeten zijn. Een riante voorsprong van 3 – 0 mag je niet meer uit handen geven. Maar het was dan ook een knotsgekke wedstrijd daar op het gure sportpark ‘’De Tol’’ in Kilder.

De eerste vijftien minuten was het voor beide ploegen aftasten geblazen en zo min mogelijk risico nemen. Na een kwartier spelen gaf  Daan Gebert een slim passje aan Stef Sloot en met een bekeken schuiver scoorde Stef de 0 – 1. Het tweede Rijnland doelpunt was een beauty, Jordy ving de bal met de borst op en schoot meteen vanaf de zestienmeterlijn onhoudbaar voor de Kilderdoelman raak (27.min. 0 – 2). Collega Edis Sadovic dacht wat Jordy kan, kan ik ook, en inderdaad, zijn doelpunt was er ook een van wonder mooie schoonheid. Zo stond er na een half uur spelen een 0 – 3 stand op het scorebord. Dit seizoen ongekend voor de Rijnlanders.

Maar …… terwijl de Rijnlandspelers al met het hoofd in de wolken liepen en droomden van de eerste overwinning, stroopten de voetballers uit Kilder de mouwen op. Nog voor rust lag de gelijkmaker al achter doelman Lars Janssen. De  1-3 ontstond uit een scrimmage. (40  min.).  Bij een vrije trap in de vierenveertigste minuut kon de geheel vrijstaande spits van de thuisclub de hoek uitkiezen. Dat deed hij dan ook en Lars was kansloos op de kopbal (2 – 3). Vlak voor de pauze benutte Kilderspeler Mark van Dillen een strafschop en werd de sensationele eerste helft afgesloten met een 3 – 3 gelijke stand.

In de tweede helft, die duidelijk minder spannend was dan het eerste bedrijf , leek er niet meer te worden gescoord. Toch hadden beide ploegen wel wat kans(jes) maar nu ontbrak de scherpte. Een kwartier voor tijd had Kilder geluk dat de scheidsrechter een fikse overtreding net binnen het strafschopgebied onbestraft liet. Overigens werden er door beide partijen enkele (te) forse overtredingen begaan. De spanning zat in het eind van de wedstrijd, Edis Sadovic wist na goed doorzetten van Tim Boekhorst de 3 – 4 over de Kilder doellijn te schuiven.

Dus toch de eerste overwinning ??? Helaas in de allerlaatste seconde van dit spannende, maar slechte duel, viel alsnog de gelijkmaker (4 – 4). Misschien voor de neutrale toeschouwer een terechte uitslag, maar voor de Rijnlandspelers en supporters een bittere teleurstelling.

 

Opstelling Rijnland:

Doel:     Lars Janssen

Achter:  Tim Boekhorst, Tim Helmes, Jelle Fransen, Jeroen Derksen.

Midden: Edis Sadovic, Daan Gebert, Ruben Sloot, Danny Eiweleit (70.Koen Visser).

Voor:     Stef Sloot en Jordy Meyer (40.Stijn Hietkamp).

        Roel Breure

 

Leave a Reply