Single Blog Title

This is a single blog caption

2017-5-11, Rijnland 1 – GSV ’38 1 (0-5)

 Op weg naar het sportpark voorspelden de donkere wolken aan de hemel niet veel goeds. Het wordt een waterige middag, dat is zeker. Gelukkig beschikt Rijnland niet alleen over een prachtige kantine maar ook de tribune mag er wezen, hij zat deze middag dan ook stampvol. Trainer Albert Kemperman had voor het Rijnland publiek een verrassing in petto, het centrale duo bestond deze middag weer uit twee oude bekenden, n.l. Daan Droste en Geert-Jan Boerhof. Door diverse blessures en een schorsing moest hij ook op andere plaatsen het elftal enigszins omzetten. De geblesseerde Roy Janssen en Delano Polman konden op krukken de wedstrijd volgen.

De start was veel belovend, pupil van de week Arthur Gerritsen wist met een mooi doelpunt de GSV doelman het nakijken te geven, klasse gedaan Arthur. Rijnland kwam goed uit de startblokken, speelde agressief (in de goede betekenis van het woord) en geconcentreerd. Dat resulteerde in enkele afstandschoten o.a. van Daan Gebert (12.min.) en Luuk Sterrenburg (15.min.) Helaas ontbrak het aan nauwkeurigheid. Pech had Danny Eiweleit, hij zag zijn harde schot na een mooie voorzet van rechts, net gestopt door de GSV doelman.

In de achtendertigste minuut raakte Geert-Jan Boerhof geblesseerd en moest het veld verlaten, even was de organisatie weg en hiervan wist GSV dankbaar te profiteren (0 – 1). Het leek er op dat Rijnland nog voor rust de gelijkmaker zou scoren maar schoten van Jordy Meijer (gestopt) en Danny Eiweleit (net over) mistten hun doel. Ruststand 0 – 1.

In het eerste gedeelte van de tweede helft was de thuisclub beslist niet de mindere van GSV’38, maar ook nu werden de kansen niet benut. Na een mooie combinatie kwam Jordy Meyer alleen voor de keeper, maar helaas zijn kopbal ging rakelings over.

Natuurlijk kregen de gasten uit Giesbeek ook enkele doelrijpe kansen en  waren zij veel efficiënter in de afwerking dan de thuisclub. De 0 -2 viel in de zestigste minuut na slecht uitverdedigen van de Rijnland achterhoede. Even later was het opnieuw raak toen de midvoor van de gasten geheel vrijstaand de hoek voor het uitkiezen had (0 – 3).

In de tachtigste minuut gaf de jeugdige maar goed leidende scheids, een strafschop, welke onberispelijk en onhoudbaar voor Lars Janssen werd ingeschoten (0 – 4). In de allerlaatste minuut en vlak voor het eindsignaal viel er nog een doelpunt, zodat er een enigszins geflatteerde einduitslag van 0 – 5 op het scorebord stond.

 

Opstelling Rijnland: 

Doel:      Lars Janssen.

Achter:   Koen Visser, Geert-Jan Boerhof (38. Sjoerd Visser) Daan Droste en Stef Sloot.

Midden: Jelle Fransen (70. Jeroen Derksen), Ruben Sloot, Danny Eiweleit.

Voor:      Daan Gebert (76. Stijn Hietkamp), Luuk Sterrenburg en Jordy Meyer.

Man van de wedstrijd: Luuk Sterrenburg

Pupil van de week:     Arthur Gerritsen (F3)

                    Roel Breure

Lees meer: https://www.sc-rijnland.nl/products/a2017-5-11-rijnland-1-gsv-38-1-0-51/

Leave a Reply