Selecteer een pagina
 Per 1 januari 2018 krijgt de gemeente Zevenaar er een aantal prachtige sportaccommodaties bij, vooral de Pauwengaard met haar schitterende velden en mooie sporthal mag er zijn. Ondanks het niet al te mooie weer waren er toch een flink aantal toeschouwers aanwezig met de hoop op een mooie en spannende Eilandderby. Helaas kwamen ze bedrogen uit, alhoewel ……? Spannend was het tot aan de zeventigste minuut, toen viel eindelijk het lang verwachtte en verdiende doelpunt voor de thuisclub.

De eilandderby tussen RKPSC en Rijnland viel qua spelpeil zwaar tegen, vooral van Rijnland zijde was het, zacht uitgedrukt, niet al te best. Voor rust had de thuisclub al een voorsprong verdiend, maar ja wat is verdiend? De bal moet wel in het netje. RKPSC had dan wel de beste kansen, maar in de tiende minuut had Daan Gebert zo maar de 0 – 1 kunnen scoren, alleen voor de keeper schoot hij net over. Een geweldig schot van Luuk Sterrenburg werd door de doelman van RKPSC bekwaam uit z’n doel geranseld. Nu we het toch over de doelman hebben, Rijnlandkeeper en aanvoerder Lars Janssen was deze middag met stip de grote uitblinker. Hij was de grote sta in de weg voor de RKPSC voorhoede.

De rust, met de stand dubbel blank, gaf de Rijnland aanhang nog enige moed op een goed resultaat. Maar de ploeg uit Pannerden startte de tweede helft overdonderend en schiep zich kans op kans, geturfd heb ik acht doelrijpe kansen, daarna ben ik opgehouden met het turven.

Het duurde tot in de zeventigste minuut voordat de Rijnland achterhoede capituleerde (1 – 0).  Wat te danken was aan de slechte afwerking van de RKPSC-voorhoede en het voortreffelijke werk van uitblinker Lars Janssen.  Jelle Fransen stond voor het eerst in deze competitie opgesteld als laatste man en scoorde deze middag als één van de weinige Rijnlandspelers een voldoende. Na dit openingsdoelpunt wist RKPSC tegen tien man nog twee maal te scoren, eindstand 3 – 0.

RKPSC was deze middag oppermachtig. En gaat deze competitie nog hoge ogen gooien. De ploeg van Albert Kemperman had een offday maar kan duidelijk beter voetballen dan dat ze deze middag heeft laten zien.

Kom op mannen, komende zondag tegen GSV ’38 uit Giesbeek een nieuwe ronde met nieuwe kansen, speel als ploeg en wees een éénheid.