Selecteer een pagina
Na de forse nederlaag van vorige week tegen Loil, opnieuw een sterke tegenstander voor Rijnland. Eén van de kampioenskandidaten DVV uit Duiven, vorig jaar gedegradeerd uit de derde klas. DVV heeft duidelijk de wens uitgesproken om het vorig jaar verloren terrein, zo snel mogelijk terug te veroveren. Rijnland daar in tegen zal alle mogelijke moeite doen voor het behoud van het vierde klasse schap. Voor beide doelstellingen geldt: ‘’ Er moeten voldoende punten behaald worden’’.

Veel supporters waren vanaf einde seizoen 2016 – 2017  niet meer op het sportpark geweest. Zij moeten op een positieve manier verrast zijn geweest over de geweldige verandering welke de kantine heeft ondergaan, werkelijk schitterend.

Ook de velden zelf zien er weer keurig uit met name de bestrating rondom het hoofdveld is weer piekkobello. De reclameborden zien er weer spic en span uit. Kortom er is in de stille (?) periode door vele vrijwilligers weer bergen werk verzet. Mannen, Dames hartelijk dank !!!

Na lange jaren trouwe dienst hebben Anneke en Michel Willems besloten om met de verkoop van loten t.b.v. van de jeugdloterij te stoppen. We zullen hun vertrouwde gezichten bij binnen komst van het sportpark missen, ook jullie bedankt voor je inzet. Voor de verkoop van de entreekaartjes is Truus Peters nog steeds aanwezig, gelukkig maar, er moet wat bekends blijven.

Klokslag twee uur betraden de beide ploegen het veld met naast de scheidsrechter de trotse pupil van de week Dean v.d. Berg. Linkspoot Dean wist met een mooi doelpunt de DVV doelman te passeren, knap gedaan Dean !

In het begin van de wedstrijd stelden de spelers van de thuisclub zich iewat bescheiden op, niet doen mannen, jullie kunnen net zo goed voetballen dan welke andere ploeg in 4D. Na zo’n twintig minuten gooiden de Rijnlanders alle  schroom van zich af en werd het een gelijk opgaande strijd. Opvallend is dat beide vleugelverdedigers regelmatig langs de zijlijn mee de aanval kiezen. In de dertigste minuut wist Roy Janssen na goed doorzetten een prachtige voorzet af te leveren. Jordy Meijer was er als de kippen bij om de bal achter de DVV-doelman te schuiven, mooi doelpunt (1 – 0). Vlak voor de thee viel de gelijkmaker (1 – 1) en dat was ook de ruststand.

Het fysiek sterke DVV probeerde de tweede helft meer druk te zetten, maar de thuisclub speelde deze middag als ploeg (team) en speelde met volle inzet.  Aanvoerder Lars Janssen moest wel enkele malen handelend optreden, maar wist voor de rest van de middag zijn doel schoon te houden. Roy Janssen zag in de vijfenzeventigste minuut een vliegend schot ternauwernood gestopt door de doelman van DVV. Vlak voor tijd kroop Rijnland door het oog van de naald maar doelpunten bleven uit.

Volgens mij gaf het gelijke spel de juiste verhouding weer. In het verslag van de Gelderlander staat : DVV laat punten liggen. Als je het van de andere kant bekijkt, kun je het ook omdraaien : Rijnland laat punten liggen.